Kunskapsbank

Vad är en backventil?

En backventil, även känd som ”check valve,” är en nödvändig komponent för att hantera korrosiva flöden inom processindustrin. Dess huvudsyfte är att tillåta mediet att passera åt ett håll och förhindra backflöde när flödet avtar. Inom backventiler finns två huvudtyper: kulbackventil och klaffbackventil.

Asahi’s klaffbackventil – optimalt tryckfall

Asahi erbjuder en framstående lösning för att minimera tryckfall med sina klaffbackventiler. Speciellt rekommenderas Asahi’s klaffbackventil i wafer-utförande, vilken täcker dimensionerna DN15-500 och monteras mellan flänsar. Denna variant möjliggör i stort sett fritt flöde vid fullt öppen ventil och är en idealisk komponent för hantering av korrosiva flöden.

Anslutningsmöjligheter för kulbackventiler

Våra kulbackventiler kan anpassas efter dina behov och levereras med olika anslutningar som muffsvets, stumsvets, gängade, limmade, flänsar eller en kombination av dessa. Hos Lyma erbjuder vi exempelvis PE stumsvets i ena änden och fläns i den andra för att säkerställa mångsidighet och enkel installation. Asahi levererar kulbackventiler från DN15-100, täckande olika krav och specifikationer.

Bottenventiler för effektiv återströmningshindring

För att effektivt motverka återströmning av vätska vid sugledningar rekommenderar vi användningen av bottenventiler. Dessa ventiler är utrustade med silkorger för att förhindra inträde av större partiklar i systemet och säkerställa en smidig drift.

Lyma är din pålitliga partner för högpresterande backventiler och relaterade lösningar. Kontakta oss för att utforska vårt breda sortiment och skräddarsydda alternativ som möter dina specifika behov inom hantering av korrosiva flöden.