Artiklar

Slitstark gallerdurk i plast för tuffa miljöer

När Lyma Kemiteknik i Arlöv började sälja gallerdurk i plast vände man sig främst till industrier med korrosiva och slitande miljöer. Nu har allt fler börjat upptäcka deras gallerdurk som är underhållsfri och bara väger en bråkdel av motsvarigheten i stål.

Traditionellt brukar gallerdurk tillverkas i stål. Gallerdurken från Lyma Kemiteknik däremot består av två olika material. Dels glasfiberarmerad plast som ger maximal mekanisk styrka samt polyesterharts som bidrar med korrosionsresistens. Kombinationen av materialen ger en gallerdurk i plast som på många sätt är överlägsen den traditionella.

Lägre vikt mindre underhåll

– Våra kunder återfinns oftast inom processindustri med tuffa miljöer. Allt från värmeverk och pappersbruk till stålindustri. Men det har visat sig att även många andra industrier värdesätter en gallerdurk som inte rostar, inte leder ström och som bara väger 20 procent av motsvarande durk i stål, säger Therése Heimby, försäljningsingenjör på Lyma Kemiteknik.

Just den låga vikten hos gallerdurken i plast ses som en stor fördel. Inte minst ur ett miljöperspektiv, då transporten kräver avsevärt mycket mindre resurser.

Men den lägre vikten innebär också att durken blir både enklare och säkrare att montera för kunden. Trots den låga vikten klarar plastdurken oerhört stora påfrestningar.

– Vi gör alltid beräkningar utefter kundens behov. Ska det gå personal på gallerdurken? Ska man ha en truck som kör på den? Vi kan leverera gallerdurk som man kan köra med lastbil på. Och vi levererar även stöd under gallerdurken. Då räknar vi på vilka profiler som behövs och vilken stödfunktion som ska finnas, berättar Therése.

Specialbyggda lösningar

Gallerdurk i plast lämpar sig inte bara till plana ytor. Man kan även få till exempel trappsteg, stegar och profiler i gallerdurk. Lyma Kemiteknik kan utforma gallerdurken efter specifikation, något som innebär att den går att använda inom en lång rad områden. – Vi hade en kund som ville ha en specialbokhylla. Då sågade vi till hyllplan som passade i kundens befintliga ramverk enligt en ritning vi fick. Kunden kunde sedan lägga in dem i ramverket så var det klart. Det är en del av vår styrka, att vi är lyhörda för vad kunden vill ha och att vi kan leverera olika speciallösningar, säger Therése. På lyma.seodrstaging.se finns mer information om gallerdurk i plast samt bilder och specifikationer. Lyma Kemiteknik säljer även en mängd andra plastprodukter som till exempel pumpar, ventiler, rör, tankar, ventiler och avsedda för korrosiva och slitande miljöer.

Kontakta oss för mer information

Vi har lång erfarenhet av att sälja gallerdurk till industrin och du kan därför vara trygg med att vi levererar en smidig och säker lösning på ditt behov.

 

Är du intresserad av produkten?

Vi hör av oss så fort vi fått in ditt visade intresse.

Den här webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.