Läkemedelsindustri

Läkemedelsindustri

Produkter lämpade för läkemedel och farmaceutisk industri

Lyma har produkter inom pumpar, ventiler, rör och tankar som är väl lämpade för läkemedel och farmaceutisk industri.

Produkterna som används i denna industri har ofta tuffa kvalitetskrav samt att det ska finna möjlighet för CIP och/eller SIP-rengöring/tvätt för att undvika bakterier och hålla processen steril. Detta kräver stränga materialkrav samt en ytfinish som uppfyller branschen krav och förordningar. Lyma kan erbjuda kvalitetsprodukter med Ra<0,8 i materialen rostfritt stål 1.4306, Uranus B6, Duplex samt super Duplex och exempelvis Hastelloy C. Vi har även linade produkter som PFA, PP, PVC-C och PTFE. Vissa av dessa material kan levereras med FDA godkännande samt 3.1 certifikat.

I läkemedelsproduktion förekommer ofta kemikalier som kan vara extremt korrosiva. Det kräver material som har mycket goda egenskaper när det gäller kemhantering. Vi har därför ett stort utbud av produkter i termoplaster eller med flourplastlining som bland annat klarar av koncentrerad svavelsyra, salpetersyra, saltsyra och natriumhydroxid, även vid höga temperaturer och högt tryck.

Läkemedelsindustrin ställer krav på hög kemisk stabilitet även under extrema temperaturförhållanden. En rätt utvald polymer ger hög resistens mot påverkan från såväl starka syror och baser som från lösningsmedel, salter och alkoholer.

Lyma levererar lösningar till läkemedelsindustrin som säkerställer hög funktion, säkerhet, hållbarhet och kostnadseffektivitet. Med innovativa, högkvalitativa produkter och expertkunskap erbjuder vi lösningar som kan förhöja prestandan, minska svinn, minimera avbrott och öka säkerheten.